Blog

Meten is Weten - #becreativenl

Sinds dit weekend zijn er een hoop tweets die de Samsung Galaxy Note 2 de hemel in prijzen. De tweets zijn bijna allemaal voorzien van de hashtag #becreativenl, dit zodat het PR bureau die de smartphones aan allerlei bloggers/twitter-personalities heeft gegeven het bereik van hun actie kan meten. In ruil voor twee weken tweeten met de hashtag mogen de gebruikers hun Note 2 houden.

Een simpele Google opdracht gaf me helaas geen uitsluitsel of "Be Creative" de slogan is van dit product in het algemeen of dat het puur voor de PR actie in het leven is geroepen. Zeker in combinatie met de NL aan het eind vind ik het namelijk nogal een nietszeggende hashtag. Dat is grappig omdat als mensen nieuwsgierig zijn naar de hashtag en er op klikken dus een keurig overzicht krijgen van allerlei tweets die in 90% van de gevallen overduidelijk door een 'gesponsorde gebruiker' gemaakt zijn. Je moet wel heel simpel zijn om te denken dat al die 'toffe' dingen die beschreven worden door normale mensen zijn geschreven, want waarom zouden normale mensen zo'n beroerde hashtag gebruiken? Een paar van mijn favorieten:

@gjb1981 echt wel er gaat een wereld voor me open note 2 is een wonder #Becreativenl ~ Miranda de Jong

Verschillende kleuren leds voor berichten ;-) whatsapp knippert groen, feestboek blauw etc. Stoer. #becreativenl ~ Rene van Rooij

socialmedia is so much more fun on galaxynote 2 #becreativenl ~ Jeffrey Jouvenaar

@TechnoWebcare ben nu allshare aan het ontdekken... handig om je pc met #note2 te delen ofzoiets, ik kom er wel #becreativenl op de zondag ~ Silly Me

Het grappige van het verhaal vind ik dat de (verplichte?) hashtag voor mij (en voor een hoop dames en heren in mijn timeline) vooral een tool is om te kijken wie er voor het karretje van Samsung gespannen is. En het is natuurlijk makkelijker voor Samsung PR om het bereik van deze campagne te meten. Potentiële klanten kunnen er denk ik weinig mee, anders dan er op klikken en een golf van deze reclame tweets te zien. Ik vraag me af hoe effectief deze buzz marketing actie is.

Over de dames en heren die aan de actie meedoen heb ik niet echt een oordeel, ik ga ervan uit dat de meeste hun sponsor actie hebben aangekondigd en het is hun goed recht hun geloofwaardigheid op het spel te zetten in ruil voor een gratis smartphone. Dat is een afweging die een ieder voor zichzelf moet maken en daar zul je mij niet over horen.

Maar het verbaasd mij niets als je positief over je gratis telefoon bent. Zelfs als het oprecht is geloof ik er nog geen hol van als gevolgd wordt door #becreativenl.

Voor een gratis telefoon is het echt een geweldig ding!

UPDATE: Er zijn kennelijk richtlijnen (nog geen regels). Weet nog niet precies wat ik hiervan vind maar ben er in beginsel niet tegen. Maar voor e-mail hebben we uiteindelijk ook fijne spamfilters gekregen dus of het echt nodig extra regeltjes te maken weet ik zo net nog niet. Voordeel van Twitter is wel dat het zo vol zit met bemoeials en verraaiers dat het met het spotten en melden van overtredingen wel los zal lopen*. En ook daarvan weet ik niet precies of dat nu wel moeten willen.

*Ik ben geen fan van regeltjes maar heb al helemaal de pest aan regelgeving die niet te handhaven valt.

Tweede ervaring met Windows 8

Transient

Gisteren heb ik een artikel op Tablets Magazine gepost over mijn bezoek aan de Microsoft Brand Store in Amsterdam. Vandaag is de winkel open en gisteren was speciaal voor de pers een kans om alles te komen proberen en bekijken. Ik ging er met meer vragen weg dan ik aankwam. Het was allemaal redelijk verwarrend.

Niet alleen verwarring over wat welke hardware wat (touch, gestures) ondersteund of wat nu volgens medewerkers het verschil is tussen Windows RT en Windows 8 (Mijn favoriet: "Windows RT producten hebben allemaal een sticker") maar ook verwarring over prijzen van producten (die overigens sowieso niet op de informatie bordjes bij de hardware zijn vermeld).

Voor Tablets Magazine zijn beiden versies van het nieuwe Windows 8 belangrijk, er komt namelijk van beiden smaken een heel scala 'tablet' hardware op de markt. Hardware die wij zo snel en volledig mogelijk willen gaan reviewen natuurlijk.

Een van de unieke dingen van Windows 8 is dat de nieuwe interface (de tegeltjes) en de breuk met traditionele 'windows' op zowel laptop, desktop en tablet gelijk zijn. Ken je de ene versie van het OS, dan ken je de andere ook. Er zijn Metro apps (ik weet er geen beter woord voor) en er zijn Desktop apps. Metro apps draaien in volledig scherm en hebben de vierkante design-elementen en Desktop apps draaien in de traditionelere desktop omgeving in vensters, in 'windows'. Zelfs in de versie van Windows waar er geen ondersteuning is voor .exe bestanden (de software pakketten die je tot nu toe geïnstalleerd hebt binnen bv. windows XP/Vista/7) zijn er nog steeds apps die in die traditionelere desktop omgeving in vensters draaien. Het verreweg belangrijkste voorbeeld daarvan is natuurlijk Office, en de (beste) ondersteuning van Office is ook weer een van de belangrijkste verkoopargumenten voor Windows hardware. Maar het is weer redelijk verwarrend.

Maar de versies van Windows 8 zijn niet beperkt tot 2 stuks, de Windows 8 en Windows RT versies. Nee, zover ik nu weet zijn er de volgende versies van Windows 8:

  • Windows 8
  • Windows 8 Pro
  • Upgrade van Windows 8 naar Windows 8 Pro
  • Windows 8 Enterprise
  • Windows RT met Office
    • waar je mbt Office alleen als niet-zakelijke gebruiker gebruik van mag maken, op te lossen door een aparte licentie aan te schaffen.

Welke versie voor wie nu het beste is blijft voor mij nog beetje gissen. Zo weet ik dat in sommige versies wel of geen een Media Center aanwezig is en zal het me niets verbazen als er nog meer punten zijn waarop gedifferentieerd is.

Maar goed, gisteren had ik - vooral na het spelen met de hardware - nog steeds een hoop vragen over Windows 8. Maar we kregen ook allemaal een Windows 8 Pro installatie DVD mee naar huis, dus ik heb alle kans om het systeem te gaan gebruiken en ontdekken. Dacht ik.

Ik heb gisteravond ben ik aan het installeren geslagen, aangezien ik een Mac Mini heb is dit via boot camp gedaan. Dat is allemaal relatief pijnloos en nadat je een USB stickje hebt met de benodigde drivers boot je in de Windows 8 installatie. Een van de eerste vragen die je daar krijgt is of je een nieuwe of upgrade installatie wilt uitvoeren. Aangezien het de eerste keer was dat er op deze Mac Mini een Windows installatie plaatsvond heb ik voor nieuw gekozen. Een paar uur later stond het er allemaal mooi op. Ik heb een paar minuten windows 8 gebruikt, voelde me verward in de IE explorer (waar is de balk waar ik een URL kan invullen!?) en heb een zooitje apps geïnstalleerd. En daarna ben gaan andere dingen gaan doen.

Vanmorgen heb ik Windows 8 weer opgestart om te beginnen met mijn ontdekkingsreis binnen dit nieuwe systeem. Zodat ik weet waar ik het over heb en dat de reviews die ik maak van Windows 8 tablet/hybride hardware beter geïnformeerd zijn. Maar nadat ik Windows 8 opgestart had kreeg ik de vraag mijn product licentie in te geven, de licentie die ik gisteren gebruikt heb tijdens de installatie om naar een volgend scherm te gaan. Een product code die gisteren tijdens installatie dus gewoon perfect werkte. Helaas bleek de code niet te werken.

Na zelf her en der naar wat oplossingen te zoeken zonder succes heb ik Microsoft Support gebeld. Daar werken een hoop vriendelijke mensen! Je krijgt duidelijke vragen en nadat ik duidelijke antwoorden had gegeven (ook over hoe ik aan mijn Windows 8 versie kwam, gisteren bij pers event ontvangen) was er helaas nog geen duidelijk oplossing. Maar ik kon wel doorverbonden worden naar een andere support afdeling. Daar werd ik bijna door een heel team (degene aan telefoon, zijn collega en hun leidinggevende ) geholpen. Mijn scherm werd op afstand overgenomen en allerlei dingen zijn gecheckt. Ook mijn product key werd een paar keer op geldigheid gecontroleerd en het 'zou gewoon moeten werken meneer'. Uiteindelijk na ruim een uur en tien minuten wist het support team het ook niet meer, en zouden ze het escaleren naar een andere afdeling en later contact met mij opnemen.

Ik ben een paar uur later teruggebeld met de boodschap dat mijn licentie alleen als upgrade licentie werkt. Ik had het over Windows 7 moeten installeren en niet een schone installatie moeten uitvoeren. Ik heb geen Windows 7. Ik heb geen waarschuwing gehad tijdens de installatie dat de schone installatie niet kan omdat de productcode die ik opgaf een upgrade licentie is. Ik heb daar gisteren van de dame die mijn dit pakketje gaf niets van gehoord. Ik kan met de beste wil niets over deze beperking vinden op de verpakking. Geen van de keren dat mijn licentie vanmorgen gecontroleerd is door telefonische support is het duidelijk geworden dat ik een upgrade licentie heb, en geen volledig nieuwe.

Uiteindelijk is dit de tweede ervaring die ik met Windows 8 heb. Gisteren verward in de winkel, vandaag verward over deze installatie. Gefrustreerd ook. Ik kon het niet weten welk type licentie ik had. Dit blijkt de zoveelste mogelijkheid/smaak van Windows 8 te zijn. Een versie met beperking die kennelijk niet bij de PR afdeling bekend was, of in ieder geval niet gecommuniceerd is. Omdat het kennelijk allemaal zo lastig en verwarrend is.

Mijn punt is dat als ik (ik schrijf semi-professioneel over computers en tablets) en de mensen die betaald worden door Microsoft om mij te introduceren met Windows 8 en support te bieden met problemen die er samen zo lang nodig hebben om erachter te komen wat het probleem is met de versie van Windows 8 die ik heb, hoe gaat het dan met normale mensen?

Ik ben niet van plan een eigen licentie aan te schaffen, zeker niet nadat ik al zo'n 6 uur van mijn tijd heb besteed aan het installeren van Windows 8. Ik ben er wel weer een beetje klaar mee. Voor het eerst sinds jaren stond ik er helemaal voor open om als Mac gebruiker Windows weer een kans te geven. Maar het is mij allemaal te verwarrend.

Te mooi om waar te zijn. Lelijker dan ik dacht

Als iets te mooi is om waar te zijn.... Goed dat hoef ik jullie natuurlijk niet meer te vertellen maar toch wil ik een overtreffende trap van dit verhaal met jullie delen.

Ik was vandaag op Marktplaats aan het kijken voor een product dat ik best tweedehands aan wou schaffen en mijn zoekopdracht (binnen een straal van 5km) leverde een paar resultaten op. Allemaal met een prijs die me net te hoog was. Na een kopje koffie en een broodje nog maar een keer de pagina opnieuw geladen en BAM! Zomaar een mooi aanbod voor een prijs die zo'n 100 euro lager lag dan de rest.

Natuurlijk heb ik meteen doorgeklikt naar de advertentie en daar stond een keurig (netjes Nederlands) verhaal. Mevrouw de verkoper wou van haar product af en wou alleen via SMS contact omdat ze doof is. Het account waarop deze advertentie stond bestaat 8 maanden en er waren ook nog wat andere spulletjes die via MP aangeboden werden.  Ook stond er een adres bij met de opmerking:

Kom langs zonder afspraak. Wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Het adres in Apple Maps (jaja die zijn kut) gaf een keurig resultaat en gaf aan dat het zo'n 200 meter van mijn huidige locatie lag. Ik had nog wat cash in mijn broekzak en ben dus meteen naar het adres gelopen, drie trappen in het gebouw omhoog gelopen en aangebeld. Daar deed een jonge vrouw redelijk geschrokken de deur op een kiertje, of ik haar ergens mee kon helpen? Ja, ik reageer op uw Marktplaats advertentie. Al snel bleek dat de dame helemaal geen advertentie op MP had staan en nadat ik haar de advertentie had laten zien stond ze enorm te trillen. Iemand had haar adres en telefoonnummer, inclusief oproep om zonder afspraak even langs te komen gepubliceerd op Marktplaats. Allemaal keurig verpakt in een advertentie waarin een product voor een redelijk lage prijs (lees: goedkoop) werd aangeboden. De dame stond enorm te trillen op haar benen en was echt in shock. Samen hebben we geprobeerd het telefoonnummer van Marktplaats te zoeken om deze advertentie zo snel mogelijk te kunnen laten verwijderen. Helaas heeft Marktplaats geen telefoonnummer en dus hebben we het via 0900-8844 een melding bij de politie gedaan.

Ik ben daarna vertrokken, de vrouw achterlatend in haar eigen huis (ik hoorde minstens 2 sloten achter mij gebruikt worden). Hoe het allemaal af gaat lopen weet ik niet en zal ik ook wel nooit te weten komen. Maar het lijkt erop dat iemand haar een nare loer probeerde te draaien, door zomaar allemaal mensen bij haar aan te laten bellen. Er is helaas geen goede manier om dit snel te melden bij MP en dat lijkt mij een probleem.

Dat soms dingen te mooi zijn om waar te blijken is natuurlijk bekend, maar dat iemand een ander zo'n lelijke loer probeert te draaien schokte mij toch.

Reageren kan via Twitter, Google+ of e-mail

UPDATE: Het is nu ruim twee uur nadat de advertentie online is gegaan en 1.5 uur nadat er zowel melding bij MP als de politie is gemaakt. En de advertentie met alle informatie staat nog steeds online.

Social Media Buttons Gebruiken?

Afgelopen week ben ik weer eens in een situatie verzeild geraakt waar ik iemand dacht te kunnen adviseren over het wel of niet te gebruiken van social media buttons, 'handige' knopjes die het makkelijker maken artikelen/webpagina's te delen.

Eerlijk gezegd was het niet eens een vraag om advies, meer een vraag hoe die buttons op een site terecht konden komen. De beslissing om de buttons te gaan gebruiken was al genomen kennelijk. Op mijn vraag waarom die buttons er 'moesten' komen werd duidelijk dat mijn bemoeienis niet gewenst was. "Ik zie ze overal en het is makkelijk voor mensen om mijn stukjes te delen zodat ik meer bezoekers krijg".

Het ging hier om een verzoek voor knopjes op een zakelijke website, op iedere pagina, zowel van het blog als van de meer statische informatieve pagina's. Van een gloednieuw bedrijf met een gloednieuw blog. De toon waarop ik bovenstaande antwoord kreeg nodige weinig uit om tegenin te gaan dus ik heb keurig netjes verwezen naar een of andere plugin. Iedereen moet lekker zelf weten wat ze doen. Maar omdat ik daar geen kans had om mijn bedenkingen bij dit soort buttons te delen doe ik dat lekker hier, op mijn eigen blog.

Social Media Buttons gebruiken?

Ik wil helemaal niet beweren dat de (alle) redenen om dit soort buttons te gebruiken stom of slecht zijn. Ik weet alleen niet om de nadelen opwegen tegen de gepercipieërde voordelen opwegen. Vooral je ze beseft dat die knopjes in verhouding erg weinig gebruikt worden. Kijk voor de gein maar eens kritisch naar die tellertjes op websites die niet bij de grootste ter wereld horen.

Makkelijker om te Delen

Ik denk dat bijna iedereen die een interessant product of blog heeft er vanuit kan gaan dat zijn/haar lezers intelligent genoeg zijn om te weten hoe het copy/pasten van een link werkt. Zeker als die gebruikers zo handig met een computer zijn dat ze social media gebruiken.

Meer Traffic voor mijn Website

Ik geloof direct dat een hoop bezoekers via Facebook en Twitter op een website komen. Omdat ze een linkje voorbij hebben zien vliegen in hun stream bijvoorbeeld. De buttons zorgen er vaak netjes voor dat je titel van een blogpost/pagina i.c.m. een link in een popup naar voren schiet. Je hoeft alleen maar op de knop te rammen als confirmatie.

Deze obligate tweetjes en likes zeggen vrij weinig en hebben een vluchtig karakter in mijn ogen. Als je het iets minder makkelijk maakt om te liken/tweeten/delen dan vraag je eigenlijk de lezer jouw website/post te introduceren aan hun publiek. Dit gaat denk ik veel vaker hand in hand met zinvolle opmerkingen en discussie. En dat nodigt wat mij betreft veel meer uit tot klikken (als gebruiker van sociale netwerken). Dat kan zomaar meer of op z'n minst betere traffic betekenen.

Je zult vast wat makkelijke tweetjes en likes missen maar de kwaliteit over de breedte gaat omhoog.

Onderdeel van onze Sociale Media Strategie

Hoewel het vast en zeker vaak zo verkocht wordt, zijn deze buttons toch echt geen onderdeel van een goede strategie. Het draait om goede content en goed netwerken. Nergens hoort het zo makkelijk mogelijk maken om de content te delen wat mij betreft. Zeker als we het hebben over persoonlijke blogs of zakelijke websites. Ik zie de toegevoegde waarde voor sommige sites heus wel, sites die nieuwtjes brengen bijvoorbeeld.

Het lijkt mij veel belangrijker om goede content te schrijven en je duidelijk te profileren op sociale netwerken. Door aanspreekbaar te zijn geef je eventuele discussie en feedback een kans. Sociale Media is de plek die het meest geschikt is om dit te laten plaatsvinden, niet op je blog zelf wat mij betreft. Voor zakelijke websites zijn de reactiemogelijkheden op stukjes wel weer wat belangrijker denk ik.

Geen Social Media Buttons Gebruiken?

Bovenstaande was natuurlijk niet een prachtig mooie opsomming waarom social media buttons te gebruiken. De tussenkopjes vertegenwoordigen wel de meest gehoorde argumenten denk ik. Daarna volgen mijn bedenkingen dus. Dat ik "iedereen heeft ze toch" niet heb meegenomen komt omdat ik helemaal niets met iedereen te maken heb. Als je dit stukje lees heb ik met jou te maken en verder beslissen jij en ik maar lekker zelf wat we wel of niet op onze sites willen. Nu zal ik ook nog een paar goede redenen proberen te geven waarom deze buttons niet te gebruiken.

Ze maken je Site Langzamer

De buttons zijn bijna allemaal een combinatie tussen wat HTML en Javascript. Deze handel moet geladen worden en dat kost tijd. Zeker Facebook is erg langzaam vaak in mijn beleving. Er zijn 1001 implementaties van die verschillende knopjes maar in de meeste gevallen is de laadtijd van een site niet alleen langer maar is ook het scrollen minder fijn. Het is niet eens meer grappig hoevaak ik de browser site stokken omdat ze op een of andere manier weer een knopje geladen moet worden of in de weg zit.

Ze maken je Site Lelijker

Het kan een kwesite van smaak zijn maar ik heb zelden een site gezien waar de buttons een mooi onderdeel zijn van het design. Knopjes met een lagere teller zijn trouwens nog lelijker.

Ze worden maar Weinig Gebruikt

Er zijn natuurlijk een heel zooitje superpopulaire websites die een heel leger aan fans en volgers hebben die bijna als automatisme via de buttons linkjes en informatie aan het delen zijn. Niet in de laatste plaats omdat ze denken daar slimmer door te lijken. Maar de meeste site hebben niet zo'n enorm groot publiek.

Er lijkt in de statistieken die ik van mijn eigen sites heb (en van de statistieken waar ik toegang tot heb) geen enorm duidelijke correlatie te zijn tussen pageviews en aantal keer dat een knop gebruikt is. Er zijn zak stukjes enorm vaak gelezen en toch staat er maar 1 like en 2 tweets bij de tellertjes.

In het algemeen zul je zeker als blogger met een klein publiek (niche, we horen allemaal in onze eigen niche te bloggen toch?) dus niet zomaar tientallen of honderden tweets/likes verzamelen. Een tellertje die nog leeg is of gewoon erg laag staat nodigt weinig uit om te lezen. Het ziet er zelfs een klein beetje sneu uit vind ik zelf. De keren dat de tellertjes als "social proof" van de kwaliteit van jouw content kunnen dienen zijn zeldzaam.

Ik ben bijvoorbeeld fan van Anneliesje.nl en vind de content die ze schrijft vaak erg leuk. Ik denk dat er een heleboel mensen zijn die Anneliesje graag lezen. Ze doet erg haar best om zoveel mogelijk buttons op 1 pagina te proppen en het dus 'zo makkelijk mogelijk' te maken om haar content te delen. Een leuke review zoals die van de Sony Smartwatch zal vast een paar honderd keer (met plezier) gelezen zijn, maar de tellertjes staan nog bijna allemaal op 0. In totaal komt ze met 1 tweet en 1 google plus like op 2. Dat terwijl ik zo'n 14 (holy fuck!) knoppen tel op die pagina. En dan tel ik de handige links naar haar Facebook pagina of andere profielen nog niet eens mee.

Hetzelfde gaat op voor veel van de stukjes op Tablets Magazine waarvan ik weet hoevaak ze bekeken worden. Of voor de blogs van vrienden en familie die ik lees.

Zelfs bij een artikel dat op een site staat die zich richt op "Social Media Culture" staat de teller met 11 knoppen maar op 46 in totaal. In dit voorbeeld schrijft Copydimitri o.a. over dat de buttons belangrijk zijn voor bloggers. 46 is misschien net genoeg om als "social proof" te dienen maar echt indrukkend is het nu toch ook weer niet?

De teller is wat mij betreft helemaal geen indicator voor de kwaliteit van de content. Het internet is allerminst eerlijk en er zijn zat laffe stukjes op Mashable die duizenden meer op te teller hebben staan dan jouw mooie stuk waar je hard aan gewerkt hebt. Zo gaan die dingen.

Ze Werken lang Niet altijd Goed

Zelfs bij het laatste voorbeeld dienen de knopjes niet hun volledige doel. Ik zag maar liefst 25 bij de Twitter teller en dus wou ik wel eens lezen wat er over dit stuk gezegd werd. Klink op het nummer en je krijgt een keurige melding van Twitter dat er geen tweets gevonden zijn. Niet omdat 42bis.nl de boel besodemietert maar omdat het gewoon lang niet altijd werkt. In mijn ervaring krijg je alleen de eerste paar dagen resultaten en daarna is het te 'oud' om te laten zien. Of ze werken de andere kant op niet, tellen de likes/shares niet mee en daar sta je dus nog met je 0 op de teller.

Je maakt Reclame voor een Ander

Zeker de site die nogal doorschieten in het gebruik van de knopjes beseffen zich denk ik niet dat je eigenlijk vooral reclame aan het maken bent voor de sociale media diensten. De verschillende logootjes zijn in principe gewoon kleine bannertjes. Je krijgt verdacht weinig terug voor deze reclamemakerij.

Sociale Media Buttons Verzamelen Signalen

De Social Media Buttons laden het plaatje en het bijbehorende Javascriptje van de browser van de social media sites zelf. Zonder al te veel op datamining in te willen gaan durf ik wel te stellen dat de sites daardoor weten dat je ergens bent langsgeweest. Jouw IP vraag een resource van hun server en jouw IP is keurig verbonden aan jouw account op die site. Zelfs als je er geen account hebt worden er volgens sommige berichten wel 'ghost' profielen bijgehouden van jouw IP. Allemaal met het doel zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de gebruikers van de dienst om die informatie vervolgens in munt proberen om te zetten.

Het maakt helemaal niet uit of iemand de knop daadwerkelijk gebruikt, dat is alleen maar een extra signaal. Dat iemand langsgeweest is net zo goed een signaal dat wordt verzameld.

Om deze reden moet je volgens de huidige wetgeving jouw bezoekers dan ook waarschuwen voor deze praktijken.

Dus?

Je moet lekker zelf weten wat je doet. Maar ik zie niet hoe de voordelen opwegen tegen de de nadelen van Sociale Media Knoppen. Je ziet er in de meeste gevallen redelijk wanhopig uit met je lage teller, je lezers zijn slim genoeg om een link te kunnen delen, je maakt reclame voor een ander en daardoor is je site niet alleen langzamer en lelijker maar stel je de sites ook nog in staat informatie over jouw bezoekers te verzamelen. En in ruil daarvoor is het makkelijker om jouw content te delen. Obligate tweetjes en likes met een vluchtig karakter die lang niet zo uitnodigend zijn als de teksten en links waar wat energie en moeite door jouw bezoekers in is gestoken.

Reageren

Niet alleen mist mijn blog social media buttons maar ik heb zelfs geen reactiemogelijkheid onder dit artikel! Reageren kan via Google+, Twitter op je eigen blog of zelfs via e-mail.

UPDATE: Annelies laat via Twitter weten dat een deel van de buttons als experiment op haar site staan.

Meer

Hieronder staan wat linkjes die als inspiratie en bron hebben gediend voor dit artikel.

Lastig kiezen

Transient

Als ik zomaar 1400 euro te verbranden had zou het lastig kiezen worden straks.

Grapje.

Myopic Logic

Jean-Louis Gassée:

Drugged or sober, the proud iPaq owner falls into the following point: The basic ingredients are the same. ...

By this myopic logic, Einstein didn’t invent the theory of relativity, Henri Poincaré had similar ideas before him, as did Hendrik Lorentz earlier still. And, come to think of it, Maxwell’s equations contain all of the basic ingredients of relativity; Einstein “merely” found a way to combine them with another set of parts, Newtonian mechanics.

South Korea Reassesses Its Great Imitator

Als we het dan toch over copycats hebben.

Choe Sang-Hun voor de New York Times:

But Samsung always had an image problem, a stereotype that it tried to dispel through a patent tussle with Apple, the epitome of American innovation. Although Samsung may be pulling in more cash than ever — 6.7 trillion won, or $5.9 billion, in profit on 47.6 trillion won in sales in the second quarter — it was seen not as an innovator but as an imitator, though a very efficient one, in products that it has eventually dominated.

en uit hetzelfde stuk:

“Copying and clever upgrading are no longer viable,” the daily JoongAng Ilbo, the International Herald Tribune’s publishing partner in South Korea, lectured in an editorial. “Samsung must reinvent itself as a first-mover, despite the huge risks involved in acting as a pioneer, if it hopes to beat the competition.”

Zelfs in Korea hebben ze het gewoon door. Waarom hebben de mensen op Google+ dan zo'n moeite dit te zien?

Tabletguide is het Samsung van de Nederlandse techblogs

Niet alleen kopieëren ze al maanden schaamteloos allerlei content van Tablets Magazine (zonder ook maar ooit een bronvermelding) maar nu hebben ze zich ook 'laten inspireren' door de miniaturen die wij toevoegen voor de video's op ons YouTube-kanaal.

Ik vraag me af hoelang het nog duurt voordat Edwin en Leon hun blogposts en nieuwsberichten ondertekenen met Martijn.

Easy scriptogr.am workflow for Mac users

Na de post van gisteren over scriptogr.am heb ik een post gemaakt die een paar handvatten biedt voor simpel en snel posten via deze dienst. Het is in gebrekkig Engels maar vragen kan je natuurlijk rustig in het Nederlands stellen via Google+ of Twitter.